Ціна продажу е/е «Центренерго» на РДД цього тижня перевищила 2 тис. грн/МВт-год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна продажу е/е «Центренерго» на РДД цього тижня перевищила 2 тис. грн/МВт-год

Енергетика
182
ПАТ «Центренерго» на аукціоні з продажу електроенергії за двосторонніми договорами на Українській енергетичній біржі (УЕБ) 14 вересня реалізувало 48 598 МВт-год (22% запропонованого обсягу) електроенергії базового навантаження з періодом поставки з 1 жовтня по 31 грудня 2021 року за середньозваженою ціною 2011,14 грн/МВт-год.
Як свідчать дані підсумків торгів на сайті УЕБ, мінімальна ціна продажу склала 2000 грн/МВт-год, максимальна — 2030 грн/МВт-год.
Покупцями виступили компанії ТОВ «Укр Газ Ресурс», ТОВ «АС», ПрАТ «МХП Еко ЕНнерджі» та ТОВ «ЕТГ».
У середу «Центренерго» на черговому аукціоні на УЕБ вдалося утримати досягнутий ціновий рівень: компанія реалізувала 55 225 МВт-год е/е базового навантаження (25,3% запропонованого обсягу) з аналогічним періодом поставки за середньозваженою ціною 2000,17 грн/МВт-год. мінімальна ціна продажу склала 2000 грн/МВт-год, максимальна — 2001 грн/МВт-год.
Покупцями стали ТОВ «Енерджікс», ТОВ «ЛТК Електрум» і ТОВ «ОНК-Груп».
Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в «Центренерго» з посиланням на директора з енерготрейдингу Володимира Галущака, ціна продажу е/е на аукціоні 14 вересня є знаковою і істотно перевищує ціни інших генеруючих компаній.
«Все тому, що „Центренерго“ послідовно виступає за електронні аукціони, прозорий ринковий формат. Ми чекаємо на законодавчі зміни, коли, нарешті, зобов’яжуть всіх без винятку учасників ринку купувати і продавати е/е за двосторонніми договорами виключно на відкритих аукціонах», — зазначив Галущак.
За його словами, наразі «Центренерго» уважно відстежує кон’юнктуру світового ринку вугілля, оскільки його тенденції можуть позначитися на цінах вугілля українських виробників, що, в свою чергу, спричинить підвищення собівартості е/е компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас