Toyota інвестує $13,6 млрд в розробку автомобільних батарей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota інвестує $13,6 млрд в розробку автомобільних батарей

Технології&Авто
250
У найближче десятиліття компанія Toyota має намір інвестувати близько $13,6 млрд в акумуляторні технології. При цьому близько $9 млрд з цієї суми будуть інвестовані у виробництво. Такі інвестиції є частиною планів компанії з електрифікації свого модельного ряду автомобілів.
Повідомляється, що до 2025 року Toyota планує побудувати 10 ліній з виробництва акумуляторів, які в кінцевому підсумку збільшаться приблизно до 70 ліній на невказаній кількості заводів по всьому світу. В кінцевому підсумку компанія зможе виробляти акумулятори для електромобілів сумарною ємністю до 200 ГВт/год. Про це заявив на брифінгу головний технічний директор компанії Масахіко Маеда.
Ці плани Toyota перегукуються з намірами інших автовиробників інвестувати кошти у виробництво акумуляторів для електромобілів. Наприклад, Volkwagen планує до 2030 року виробляти акумуляторів сумарною ємністю близько 240 ГВт/год тільки в Європі. Водночас компанія Ford заявила, що до того часу планує виробляти акумуляторів сумарною ємністю 240 ГВт/год у всьому світі, включаючи батареї ємністю 140 ГВт/год в Північній Америці.
Це досить великі інвестиції з боку Toyota, яка вказує на те, що компанія дедалі серйозніше ставиться до електрифікації своєї лінійки автомобілів. Хоча Toyota була однією з перших серед автовиробників, що випустили бензиново-електричні гібридні автомобілі, вона розглядала гібриди як тимчасовий захід, а основну ставку планувала зробити на водневі паливні елементи. Тепер компанія намагається наздогнати таких автовиробників, як Nissan, і, як повідомляється, лобіює уповільнення переходу США на електромобілі.
Toyota сподівається, що її інвестиції допоможуть знизити вартість батарей на 30%. Цього планується досягти завдяки поліпшенням в матеріалах і конструкції елементів. Що стосується самих електромобілів, то компанія також прагне розробляти транспортні засоби, які використовують батареї більш ефективно, що призведе до зниження споживання енергії на кілометр на 30%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас