Дороги та субсидії: на що Рада пропонує витратити додаткові 40 млрд грн цьогоріч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дороги та субсидії: на що Рада пропонує витратити додаткові 40 млрд грн цьогоріч

Казна та Політика
329
У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, який пропонує зміни до Держбюджету-2021, які передбачають збільшення державних видатків на деякі програми, зокрема додаткові 12 млрд грн на виплату субсидій населенню.
Текст відповідного законопроєкту під номером 6052 з’явився на сайті парламенту, а Finance.ua розповідає про головні нововведення, які пропонують нардепи.
Загалом законопроєктом пропонується внести зміни до видаткової частини бюджету, збільшивши її на 39,41 млрд грн — з 1,345 трлн грн до 1,384 трлн грн.
Що пропонується? Законопроєктом передбачено збільшити видатки загального фонду для фінансування невідкладних потреб соціального спрямування та реалізації інфраструктурних проєктів:
  • збільшити видатки на виплату пільг та житлових субсидій населенню за бюджетною програмою Мінсоцполітики “Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі” на 12,0 млрд грн;
  • на організацію Укравтодором ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення – виділити додаткові 15 млрд грн;
  • для покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України, зокрема винагороди за збереження життя і здоров’я військовослужбовців, які виконують завдання в операції Об’єднаних сил, та недопущення утворення кредиторської заборгованості на кінець року шляхом збільшення видатків Міністерству оборони України на 3,8 млрд грн, у тому числі на оплату праці (з нарахуваннями) – на 5,7 млрд грн;
  • відновлення видатків за бюджетною програмою “Реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення” (видатки за цією програмою збільшено на 2 млрд грн). Їх мають спрямувати на оплату пакету послуг стаціонарної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас