До якого курсу готуватися цього тижня: прогноз ICU — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До якого курсу готуватися цього тижня: прогноз ICU

Валюта
831
Протягом цього тижня курс гривні залишатиметься в межах коридору 26,5-27,00 грн/$.
Такий прогноз озвучили аналітики ICU.
За словами аналітиків, переважання пропозиції валюти минулого тижня знову стало причиною зміцнення курсу гривні.
Експерти зазначають, що високі ціни на товари вітчизняного експорту дозволили місцевим компаніям накопичити достатню кількість валюти для її поступового продажу.
«Тому навіть збільшення попиту на валюту було нівельовано зростанням її продажу іншими клієнтами банків», – додають в ICU.
За словами експертів фінансової групи, минулого тижня регулятор знову був змушений виходити з інтервенціями і викупити за три дні $79 млн: інтервенції здійснювалися навіть в ті дні, коли нерезиденти доволі активно продавали ОВДП.
«Таким чином Нацбанк лише стримав зміцнення курсу гривні, який в підсумку все ж посилився за тиждень на 0,6% до 26,73 грн/$», – відзначають експерти.
За словами аналітиків, значних змін курсу цього тижня не передбачається: визначальними на валютному ринку в найближчі дні будуть залишатися внутрішні чинники.
«Нерезиденти продовжать виходити з ОВДП за поточними цінами і чекати на рішення Мінфіну щодо відсоткових ставок, чим абсорбуватимуть частину надлишкової пропозиції», – прогнозують в ICU, додаючи, що з цієї причини курс гривні буде коливатися в межах коридору 26,5-27 грн/$.
Про курс валют, прогнози експертів та зміни на міжбанківському ринку ми також пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь!
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас