SpaceX запустила на орбіту нову групу супутників Starlink (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX запустила на орбіту нову групу супутників Starlink (відео)

Технології&Авто
1439
Багаторазовий перший ступінь Falcon 9 здійснив успішну посадку на плавучу платформу в Тихому океані. Він використовувався для запусків вдесяте.
Американська компанія SpaceX успішно запустила важку ракету-носій Falcon 9, яка вивела на орбіту чергову партію з 51 міні-супутника для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття Starlink. Про це компанія повідомила в Twitter вранці у вівторок, 14 вересня.
Запуск був здійснений з бази космічних сил США у Ванденберзі (штат Каліфорнія) о 20:55 понеділка за часом західного узбережжя США (у вівторок о 06:55 за Києвом).
Багаторазовий перший ступінь Falcon 9 здійснив успішну посадку на плавучу платформу Of course I Still Love You в Тихому океані через 8 хвилин 46 секунд після старту ракети. Зазначений ступінь Falcon 9 використовувався для запусків вдесяте.
В цілому це вже 31 виведення на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX тепер складається з 1789 космічних апаратів. Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.
У перспективі SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тисяч космічних апаратів цього типу (а в подальшому – з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проєкту оцінюється в $10 млрд.
Раніше засновник компанії SpaceX Ілон Маск опублікував відеоролик в хорошій якості, на якому представлено приземлення ракети Falcon 9. Буквально за кілька годин ролик переглянули близько трьох з половиною мільйонів користувачів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас