Приватизація заводу «Більшовик»: КМДА претендує на один з цехів для будівництва розв'язки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизація заводу «Більшовик»: КМДА претендує на один з цехів для будівництва розв'язки

Казна та Політика
514
Київ повинен отримати в розпорядження цех № 5 заводу «Більшовик» перед приватизацією об’єкта, заявив радник голови КМДА Дмитро Білоцерковець.
«ФДМ виставляє на продаж завод „Більшовик“ цілком. Наша позиція, що місто забирає цех № 5. Без його знесення не можна завершити розв’язку на Шулявці, саме на цій ділянці заплановані з’їзди, прописані в проєкті», — зазначив експерт.
За його словами, питання можна вирішити шляхом внесення додаткових пунктів в умови приватизації. На цьому етапі місто судиться з Фондом держмайна (ФДМ) щодо вартості цеху. Фонд оцінив цю частину об’єкта в 700 млн грн.
«Але місто бере його для того, щоб знести і створити транспортну інфраструктуру, а не під якісь комерційні проєкти. Тим більше, що завод „Більшовик“ винен велику кількість грошей місту — борги за податками на землю, близько 300 млн грн. А насправді, вони взагалі повинні були передати його на безкоштовній основі або знести самі», — додав Білоцерковець.
Зі свого боку, в коментарі «Економічній правді» у ФДМ вказали, що столична влада повинна викупити цех за вартістю, яку визначив найнятий ними оцінювач.
Також у Фонді підкреслили, що не здійснюють самостійно оцінку, а є регулятором оціночної діяльності. До того ж ніколи не було цифри 700 млн грн, про яку заявив представник КМДА.
«Разом з владою міста була складена спеціальна дорожня карта, щоб якнайшвидше передати п’ятий цех місту для завершення розв’язки», — додали у ФДМ.
Крім того, незалежний експерт, найнятий міською владою, оцінив корпус в 240 млн грн з ПДВ. Далі ФДМ надав позитивну рецензію на звіт оцінювача. Ці процедури були завершені в квітні 2020 року.
Також у Фонді підкреслили, що тепер влада міста повинна викупити цю будівлю, а для цього Київрада повинна прийняти відповідне рішення.
«Цех належить на праві приватної власності ПрАТ „Київський машинобудівний завод“. Тому м’яч на полі столичної влади, а також Київської адміністрації, яка повинна прийняти відповідне рішення».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас