Україна відкрита для інвестицій в IT-сектор: Зеленський закликав інвесторів із Кремнієвої долини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відкрита для інвестицій в IT-сектор: Зеленський закликав інвесторів із Кремнієвої долини

Казна та Політика
430
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна максимально сприятиме іноземним та українським інвесторам і є дуже гнучкою з точки зору зміни законодавства, яке сприятиме інвестиціям. Finance.ua, як портал, що стежить за економічним розвитком України, розповідає, як президент планує залучати іноземних інвесторів.
Під час зустрічі з провідними інвесторами, представниками венчурних фондів та акселераторів Кремнієвої долини Зеленський повідомив, що Україна швидко трансформується та впроваджує інновації.
«За останній рік нам вдалося здійснити справжній прорив у цифровій сфері. Водночас нам потрібно ще багато чого зробити», – наголосив Глава держави на початку заходу.
Президент зазначив, що за останні два роки Україна зробила величезний стрибок до створення цифрової держави, а український IT-сектор має значний потенціал, особливо з погляду людських ресурсів. За його словами, Україна відкрита для інвестицій в IT-сектор у співпраці з американським бізнесом.
Володимир Зеленський переконаний, що Україна також має високий потенціал для розробки власних продуктів, і потрібно забезпечити умови для його реалізації.
«Для цього ми створюємо один з найкращих податкових та правових режимів для IT-компаній «Дія City», – наголосив він.
Яких результатів очікують від реалізації «Дія City». За словами Президента, завдяки його реалізації доходи IT-галузі в Україні за три-п’ять років можуть збільшитись з 6 млрд дол. до 16,5 млрд дол. на рік. Частка українського ІТ-сектору зросте до 10% ВВП. Очікується збільшення кількості робочих місць в ІТ-галузі до 450 тисяч до 2025 року.
Володимир Зеленський запевнив, що Україна максимально сприятиме іноземним та українським інвесторам. Спеціальний правовий режим спрямований на створення в нашій країні компаній з капіталізацією понад 100 млн дол., які будуть резидентами України.
Плани держави. Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що понад рік у країні діє Український фонд стартапів, і держава вже профінансувала більш як 100 проектів. Також планується створення Фонду фондів, коли держава не просто інвестуватиме в стартапи, а й спрямовуватиме кошти у приватні фонди.
Міністр зауважив, що Україна розвиває ринок віртуальних активів, має одну з найбільших у світі спільнот блокчейн-розробників, створює привабливу юрисдикцію для українських та іноземних криптокомпаній, модернізує платіжний ринок, що дасть змогу навіть Національному банку випускати цифрову валюту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас