День фінансів: прогноз курсу гривні від JP Morgan, нова структура правління ПриватБанку, ціни на газ у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: прогноз курсу гривні від JP Morgan, нова структура правління ПриватБанку, ціни на газ у вересні

474
Субота, 28 серпня. Чим займатиметься новий заступник голови Приватбанку і який курс гривні очікувати до кінця наступного року.
Прогноз курсу гривні. J. P. Morgan погіршив прогноз зростання реального ВВП України в 2021 році до 4,5% з 5,6% в квітневому прогнозі, при цьому в 2022 році очікується зростання економіки країни на 5%. Як очікує J. P. Morgan, курс гривні у жовтні-грудні 2021 року перебуватиме на рівні 27,5 грн/$, у січні-березні 2022-го – 28 грн/$, у квітні – червні – 28,5 грн/$.
ПриватБанк змінить структуру і склад правління. Наглядова рада Приватбанку затвердила нову структуру і склад правління банку. Наглядова рада за підсумками конкурсного відбору призначила Ігоря Лебединця на новостворену посаду заступника голови правління з питань реорганізації та проблемних активів. Він координуватиме реалізацію поділу ПриватБанку на “хороший” і “поганий” банк. Нова структура правління ПриватБанку набуває чинності з 1 вересня 2021 року.
  • Додамо, що Державний ПриватБанк завершив вручення ізраїльського позову Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову і В’ячеславу Карташову шляхом здійснення публікацій і доставки кур’єром в Україні.
Ціни на газ у вересні. Газопостачальні компанії опублікували вересневі цінники на «блакитне паливо» для побутових споживачів. Залежно від компанії, річна фіксована ціна «блакитного палива» у вересні коливатиметься від 7,80 до 13,50 грн за кубометр. Найнижчу ціну запропонував Агросинтез Трейдинг (7,80 грн за кубометр). Найвищі цінники на газ – 13,5 грн за куб — встановили Чернівецька, Житомирська та Херсонська обласні енергопостачальні компанії.
  • Як зазначили в “Нафтогазі”, штучний дефіцит став одним з факторів збільшення спотових цін на газ в Євросоюзі та Україні.
  • Водночас голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що Україна готова запропонувати найбільш конкурентні умови транзиту газу в Європу, які, зокрема, дозволять і Росії запустити Північний потік-2.
Переведення пенсій на картку з 2023 року. Кабмін анонсував, що з вересня в Україні зміняться правила доставки пенсій: отримати виплати можна буде переважно через банк. Але потім уряд відклав ці нововведення до 2023 року. В “Укрпошті” зазначили, що основна причина, через яку нововведення відклали на два роки — неготовність банківської інфраструктури.
  • У свою чергу з 28 серпня Укрпошта з метою верифікації або ідентифікації клієнтів для проведення всіх операцій прийматиме е-паспорти в мобільному додатку«Дія».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас