У німецькому поселенні можна винайняти житло менше, ніж за €1 на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У німецькому поселенні можна винайняти житло менше, ніж за €1 на рік

Світ
1417
Кварталу Фуггерай у баварському місті Аугсбург виповнилося рівно 500 років. Це найстаріший проєкт соціального житла у світі з надзвичайно низькою орендною ставкою: 88 євроцентів на рік.
Квартал заснував 23 серпня 1521 року місцевий банкір Якоб Фуггер, найбагатша людина Священної Римської імперії. Він зобов’язав своїх нащадків допомагати нужденним й утримувати це поселення.
Орендна плата за помешкання була зафіксована на рівні одного рейнського гульдена – зараз це 88 євроцентів.
Зараз Фуггерай – квартал Фуггера – має 67 будинків зі 140 квартирами, в яких мешкають приблизно 150 людей. Охочих отримати місце дуже багато: щороку надходить 30-40 заявок, а в списку очікування – не менш як 80 осіб.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
У німецькому поселенні можна винайняти житло менше, ніж за €1 на рік
Вхід до кварталу зачиняється о 22:00. Після цього потрапити можна, лише заплативши сторожу 50 центів. Функції сторожа, власне, виконує хтось із громади. Також жителі почергово доглядають за садом, беруть на себе організаційні обов’язки тощо.
Фуггерай приваблює туристів, тож зараз тут є сувенірна крамниця і музей. Деякі мешканці беруть плату з туристів, які приходять подивитися на це соціальне житло.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас