Мінцифри та «Укроборонпром» домовились розвивати сферу штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри та «Укроборонпром» домовились розвивати сферу штучного інтелекту

Казна та Політика
184
Міністерство цифрової трансформації України та Державний концерн «Укроборонпром» підписали меморандум про об’єднання зусиль щодо розвитку сфери технологій штучного інтелекту в «оборонці».
Про це повідомляє «Урядовий портал».
Цей меморандум передбачає співпрацю за напрямами розвитку штучного інтелекту у сферах національної безпеки та оборони, а також створення науково-дослідних проєктів у галузі ШІ у сфері нацбезпеки.
У Мінцифри вказують, що уряд у 2020 році вже прийняв концепцію розвитку штучного інтелекту та затвердив план її реалізації. Кажуть, ШІ стає однією з ключових трансформаційних технологій економіки, оборони, державного управління.
«Оборонні відомства провідних країн також вивчають можливості застосування алгоритмів ШІ в оборонній галузі, зважаючи на дуже успішні результати, отримані в цивільній сфері такими компаніями, як Google, Apple або Facebook. Це не просто тренд, це виклик часу і необхідність», &#12 641; сказав генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.
Він зазначив, що зараз технології ШІ цікаві «оборонці» як з точки зору захисту власного кіберпростору, так і з точки зору інноваційних розробок та створення зброї.
«Йдеться, зокрема, про безпілотні системи, справжній потенціал яких охоплює всі середовища бою — землю, море, повітря та космос. Це дасть нам можливість перемагати у війнах майбутнього», — сказав Гусєв.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас