Фінська Nokia отримала контракт на покриття мережами 5G відразу трьох європейських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінська Nokia отримала контракт на покриття мережами 5G відразу трьох європейських країн

Технології&Авто
732
Хоча «оригінальна» фінська Nokia давно не бере участі у виробництві смартфонів під впізнаваним брендом, компанія дуже тісно пов’язана з технологіями 5G. Найближчим часом компанія забезпечить масове покриття зв’язком нового покоління кількох європейських країн, в першу чергу — на Балканах.
Мобільний оператор A1 Telekom Austria Group, що діє переважно в країнах Центральної та Східної Європи, замовив компанії масштабний проект забезпечення 5G. Повне покриття Nokia забезпечить в Сербії та Словенії, а в Болгарії буде реалізувати проект спільно з Ericsson. Остання також побудує інфраструктуру 5G і в Хорватії.
«Вибравши двох постачальників мережевої інфраструктури — Nokia і Ericsson, ми прийняли рішення про новий еволюційний розвиток наших мереж і сервісів, забезпечуючи найкращий користувальницький досвід в плані комунікацій і розваг на високому рівні і безпечну інфраструктуру для B2C і B2B сегментів. Водночас ми робимо великі ставки на віртуалізацію, автоматизацію та спрощення нашої мережевої інфраструктури», — заявив представник A1 Telekom Austria Group Александер Кучар (Alexander Kuchar).
Відомо, що A1 розробила п’ятирічний план, відповідно до якого мережами 5G в зазначених країнах будуть покриті основні населені пункти і головні транспортні магістралі — 5G з’явиться не лише в містах, а і в сільській місцевості.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас