Міністр про податкову амністію: скоро не можна буде просто дістати гроші і заплатити за велику покупку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр про податкову амністію: скоро не можна буде просто дістати гроші і заплатити за велику покупку

Казна та Політика
19811
Податкова амністія в Україні дозволить легалізувати свої доходи людям, які в 90-ті роки і на початку нульових заробляли гроші поза правовим полем.
Про це на телеканалі «Україна 24» розповів міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.
«Я думаю, що ні для кого не секрет, що в 90-і роки, на початку нульових дуже багато людей працювали не просто неофіційно. Вони працювали фактично у позаправовому полі, не скоюючи якихось правопорушень саме тому, що так був організований в той час робочий процес. Люди, які отримали в той момент певні статки, мова йде про будинки, квартири, можливо технічні споруди, навіть земельні ділянки, вони зараз отримали з 1 вересня завдяки ініціативі президента Володимира Зеленського легальну можливість це легалізувати», — сказав він.
Міністр нагадав, що «європейські країни, в тому числі Україна, посилюють фінансовий моніторинг».
«Скоро не можна буде просто дістати гроші з панчохи і заплатити за якусь велику покупку. Треба буде пояснювати фіскальним органам, звідки такі гроші, чи не отримані вони незаконним шляхом. Тому власне це досить прозорий варіант, щоб легалізувати свої доходи, отримані в попередні періоди, можливо, була якась незадекларована спадщина», — пояснив Немчінов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас