Android 12 дозволить відкривати кілька вікон браузера Chrome, як на комп'ютері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android 12 дозволить відкривати кілька вікон браузера Chrome, як на комп'ютері

Технології&Авто
337
Популярний браузер Google Chrome дозволяє групувати вкладки різними способами, в залежності від того, які варіанти підтримує використовувана програмна платформа. З виходом Android 12 користувачі Chrome отримають нові можливості взаємодії з відкритими вкладками.
Десктопна версія Chrome дозволяє об’єднувати вкладки в групи в одному або кількох вікнах з можливістю подальшого перегрупування за допомогою менеджера. В Android-версії оглядача також підтримується групування вкладок, але немає можливості запуску кількох вікон Chrome. Це зміниться з виходом Android 12, оскільки в даний час розробники з Google працюють над реалізацією функції, що дозволяє запускати кілька вікон Chrome на пристроях з Android.
На появу можливості запуску кількох вікон Chrome на Android-пристроях вказують зміни в коді браузера, які позначені як «multi-instance». Ці зміни додають опцію «Нове вікно» в контекстне меню Chrome, коли пристрій працює в режимі розділення екрана. Після натискання на опцію «Нове вікно» відбудеться запуск нового екземпляра Chrome в іншій половині робочого простору.
Android 12 дозволить відкривати кілька вікон браузера Chrome, як на комп'ютері
Коли два вікна Chrome запущені, в контекстному меню з’явиться кнопка «Управління вікнами», натиснувши на яку можна отримати інформацію про всі активні вікна, фокусну вкладу і її заголовок, про кількість активних вкладок тощо. Загалом можна відкрити до п’яти екземплярів Chrome, хоча кількість вкладок всередині кожного з них не обмежена. Кожне з відкритих вікон можна зберегти в поточному стані, завдяки чому всі відкриті в ньому вкладці збережуться після перезавантаження.
На даному етапі функція запуску двох вікон Chrome перебуває на етапі тестування. Очікується, що вона стане загальнодоступною в одній з наступних версій оглядача.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас