Oppo показала новий об'єктив для смартфонів — з постійним зумом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Oppo показала новий об'єктив для смартфонів — з постійним зумом

Технології&Авто
310
Компанія Oppo провела онлайн-захід 2021 OPPO Future Imaging Technology, який було присвячене майбутньому технологій фотографії та обробки зображень.
Інженери компанії розповіли про нововведення в області фотокамер для смартфонів, зокрема, про оновлені датчики і алгоритми.
Перша новинка — телеоб’єктив з постійним оптичним зумом. На відміну від телеоб’єктивів з перископами, використовуваних сьогодні, елементи об’єктива переміщаються в діапазоні зуму, еквівалентному 85−200 мм, що означає, що зображення повинні бути чіткими при будь-якій фокусній відстані без необхідності цифрового масштабування, кадрування або штучного підвищення різкості.
Vivo анонсувала аналогічний продукт для свого концептуального телефону Apex 2020, але діапазон був обмеженим — приблизно 130−195 мм. Новий модуль Oppo починається з фокусної відстані 85 мм, стандартної для портретних знімків, що має зробити його набагато універсальнішим. Oppo зазначає, що використання однієї камери з великою кількістю фокусних відстаней забезпечує більш стабільну роботу з точки зору кольору і балансу білого.
На жаль, Oppo не повідомляє, коли зможе поставити цю камеру на комерційний пристрій.
Наступне оновлення — це п’ятивісна система оптичної стабілізації зображення, в якій використовуються методи зсуву об’єктива і датчика, а також дані про рух з гіроскопу телефону. Зрушення об’єктива використовується для поступової стабілізації, в той час як зміщення сенсора застосовується в «більш драматичних» ситуаціях і включає в себе можливість повороту сенсора також по осях X і Y.
Oppo заявляє, що це забезпечує в три рази кращу стабілізацію, ніж ви можете досягти за допомогою звичайних модулів камери OIS. Ця система почне з’являтися в телефонах Oppo в першому кварталі 2022 року.
Останній великий анонс Oppo — це новий датчик зображення, який використовує субпіксельну схему RGBW, додаючи додаткові білі субпікселі для збільшення світлочутливості на 60%. Він також буде доступний досить скоро — компанія заявляє, що він з’явиться в продажу в телефонах в четвертому кварталі 2021 року.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас