Samsung представила революційні прозорі дисплеї: менше енергії та більше яскравості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung представила революційні прозорі дисплеї: менше енергії та більше яскравості

Технології&Авто
963
Samsung представила принципово новий тип дисплеїв під назвою Eco² OLED.
Eco Square або «еко в квадраті» в назві означає що нові дисплеї стануть як «економнішими», так і екологічнішими. Завдяки революційній технології розробники позбулися поляризатора — додаткового шару непрозорого пластику, який поглинає зовнішні промені й усуває відблиски, але в той же час знижує яскравість OLED-екранів на 50% — у результаті смартфону доводиться витрачати більше енергії через підсвічування.
Samsung вдалося перемогти відблиски, використавши інноваційну структуру пікселів, що забезпечує «вбудовану» поляризацію. Завдяки їй панель добре поглинає зовнішнє випромінювання і при цьому вимагає на 25% менше енергії в порівнянні з OLED-панеллю в смартфоні Fold2. Eco² OLED став на 30% прозорішим, що також дозволило розробникам вперше помістити камеру під екран, який згинається.
«Більше світла потрапляє на UPC (підекранну камеру. — Ред.), тим самим збільшуючи коефіцієнт пропускання модуля камери. Завдяки мінімальній кількості пікселів, нанесених на верхню частину отвору камери, Eco2 OLED забезпечує справжній повноекранний дизайн і збільшує видиму область», — пише Samsung.
Samsung представила революційні прозорі дисплеї: менше енергії та більше яскравості
Компанія очікує, що нові дисплеї забезпечать низьке енергоспоживання 5G-пристроїв і дозволять створювати більше пристроїв із підекранними камерами, а відмова від додаткового поляризаціонного шару зробить виробництво смартфонів екологічнішим.
Технологія Eco2 OLED вже запатентована в семи країнах, включаючи Південну Корею, Великобританію, США, Японію та Китай.
«З переходом на 5G і пристрої з великими складними екранами виникла потреба в енергоефективних компонентах, що компенсують проблеми, пов’язані з часом автономної роботи, які можуть виникнути при використанні цих технологій», — заявив керівник підрозділу Samsung Display Сунгчул Кім.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас