Створено технологію розблокування смартфона за зубами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено технологію розблокування смартфона за зубами

Технології&Авто
339
Група індійських дослідників оголосила про створення абсолютно нової технології аутентифікації для різного роду портативних пристроїв, в тому числі і смартфонів. Цього разу для перевірки особистості користувача пропонується використовувати «посмішку на всі 32».
Команда дослідників з Інституту технології та науки Бірла в Пілані розробила Deepteeth — систему аутентифікації людини на основі фотографій зубів для мобільних і портативних пристроїв. Сканування відбувається за низкою маркерів, що відповідають за розпізнавання унікальних особливостей зубів користувача. Суть технології схожа з Apple Face ID, тільки в цьому випадку «ключем» до пристрою виступає на все обличчя цілком, а лише зуби.
За словами розробників, їхня система не має аналогів. Крім того, тести показали «ідеальну точність», а докладний опис роботи технології представлено в статті, опублікованій у відкритому доступі. Як і у випадку з системами сканування облич, розпізнавання зубів здійснюється шляхом порівняння зареєстрованого референсного зображення зі знімком з фронтальної камери мобільного пристрою. У разі збігу користувач отримує доступ до гаджету.
Автори впевнені, що їхня розробка має великий потенціал, оскільки вона не тільки має високу точність, але і має таку енергоефективність, щоб її можна було використовувати в мобільних гаджетах.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас