Ford і General Motors судяться через назву своїх автопілотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford і General Motors судяться через назву своїх автопілотів

Технології&Авто
325
Автовиробники Ford і General Motors судяться в США за нібито схожі назви систем автоматичного управління авто — «BlueCruise» і «Super Cruise» відповідно, в GM заявляють про порушення авторських прав.
Про це пише The Verge.
Спочатку, в липні, General Motors звернулася в суд із звинуваченням компанії Ford у порушенні авторських прав у назві «BlueCruise». Автовиробник вважає, що словосполучення занадто схоже на назву його системи автопілота «Super Cruise», представленого в 2017 році, а також на назву «дочки» компанії – Cruise.
У Ford вважають, що термін сruise (з англійської – подорожувати, курсувати) протягом останніх 50 років активно використовується для позначення функцій допомоги водієві (наприклад, круїз-контроль).
«Споживачі асоціюють поняття „круїз“ із функцією у своєму транспортному засобі, яка виконує частину водійських завдань або допомагає їм в управлінні автомобілем, і вони не пов’язують цей термін з однією компанією або брендом», — зазначає Ford в своїй скарзі.
Тепер Ford звернулася до окружного суду Сан-Франциско з клопотанням про відмову GM у розгляді їхнього позову. У компанії вважають, що претензії General Motors щодо товарних знаків є «безглуздими і несерйозними».
Крім того, що Ford звернувся до суду щодо відмови в розгляді справи GM, він подав клопотання в Управління патентів і товарних знаків США про скасування торгових марок GM «Круїз» і «Супер круїз».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас