Ахметов хоче купити «Кіровоградобленерго» - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов хоче купити «Кіровоградобленерго» - АМКУ

Фондовий ринок
432
Компанія «ДТЕК Мережі» (Київ), бенефіціаром якої є олігарх Рінат Ахметов, має намір придбати контрольний пакет акцій ПрАТ «Кіровоградобленерго» (Кропивницький).
Про це свідчить повідомлення Антимонопольного комітету про відкриття відповідної справи про концентрацію понад 50% зазначеного обленерго.
Нагадаємо, що наприкінці квітня повідомлялося, що «ДТЕК Мережі» купила 24,5% акцій «Кіровоградобленерго» і розглядала можливість придбання контрольного пакету акцій цього підприємства.
Відзначимо, що в квітні 2019 року АМКУ дозволив ДТЕК купити «Київобленерго» і «Одесаобленерго» у російської групи VS Energy, яка тоді контролювала десять енергопостачальних компаній в Україні, включаючи «Кіровоградобленерго».
Угоду в підсумку закрили, і обидві компанії перейшли до ДТЕК, а «Київобленерго» навіть змінила назву на «Київські регіональні електромережі».
При цьому на початку квітня вже 2021 року ЗМІ повідомляли, що VS Energy з січня почала примусово викуповувати задешево акції міноритарних акціонерів «Кіровоградобленерго», «Херсонобленерго», «Чернівціобленерго», «Житомиробленерго».
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас