Google «прокачає» технологію пошуку втрачених смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google «прокачає» технологію пошуку втрачених смартфонів

Технології&Авто
406
Розробники Google планують змінити алгоритм роботи програми Find My Device для поліпшення ефективності пошуку зниклих пристроїв. Судячи з нової версії сервісу, що перебуває в режимі тестування, незабаром користувачі зможуть шукати свої гаджети за допомогою власників інших Android-пристроїв.
У новій тестовій версії Find My Device ентузіасти виявили кілька згадок алгоритму роботи програми. Схоже, що компанія планує змінити функціональність сервісу таким чином, щоб повідомлення відправлялися як власнику втраченого пристрою, так і його довіреним особам. Щойно смартфон буде виявлений, «спостерігач» отримає можливість зателефонувати на нього, якщо гаджет знаходиться поблизу.
Крім того, Find My Device отримає функцію спільного володіння смартфоном. Вона передбачає, що відразу кілька членів сім’ї можуть контролювати і шукати один і той же гаджет. Подібний сценарій буде актуальний і для компаній, що пропонують співробітникам корпоративні пристрої. Щоб «поділитися» смартфоном, потрібно буде використовувати QR-код або посилання, які будуть згенеровані в додатку.
Розглядався в компанії і варіант автономної інтеграції функції пошуку в платформу Android Automotive, але таке рішення могло привести до блокування смартфона користувача зловмисниками в разі викрадення автомобіля. Не виключено, що пізніше Google додасть в Find My Device варіант блокування профілю автомобіля, а також видалення всіх даних з його бортового пристрою, що працює на Android.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас