Ford як компенсацію за затримку з постачанням електромобілів пропонує безкоштовну зарядку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford як компенсацію за затримку з постачанням електромобілів пропонує безкоштовну зарядку

Технології&Авто
342
Електромобілі є відносно новим видом транспорту, а тому обсяги їх виробництва не такі великі, але за складом компонентної бази вони більш уразливі з точки зору дефіциту, ніж автомобілі з ДВЗ.
Великі виробники електромобілів вже почали затримувати поставки через дефіцит комплектуючих, Ford в цій ситуації пропонує компенсацію у вигляді безкоштовних 250 кВт‧год.
Наразі модель Mustang Mach-E є єдиним легковим електромобілем марки, що серійно поставляється, і компанія Ford змушена повідомити замовникам, що машини, які випускаються в період з 5 червня по 1 жовтня, затримаються з постачанням мінімум на шість тижнів.
Щойно електромобілі будуть доукомплектовані потрібними чипами, майбутні автовласники будуть повідомлені про зміну статусу поставки.
Кожен покупець Ford Mustang Mach-E і раніше міг розраховувати на отримання безкоштовних 250 кВт‧год на фірмових зарядних станціях в США, але тепер постраждалі від затримки замовники можуть безкоштовно отримати ще 250 кВт‧год. Такий заряд еквівалентний приблизно 1100 км пробігу, а в грошовому вираженні він тягне на $ 77. Витратити «безкоштовне електрику» можна протягом перших двох років гарантійного терміну.
У випадку з Tesla Model S, як зазначає Electrek, вплив дефіциту чипів на терміни поставки стає ще менш передбачуваним. Багато замовників вже зіткнулися з тим, що присвоєний їх електромобілю VIN раптом зникав з облікового запису на сайті Tesla, а запланована дата поставки постійно зміщувалася. Серпневі поставки перенесені на жовтень, але зустрічаються і випадки затримки відвантаження Tesla Model S до лютого наступного року. На відміну від Ford, що прямо посилається на дефіцит чипів, Tesla в своєму спілкуванні з клієнтами причини затримки поставок електромобілів Model S просто не називає.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас