Привілеї для вакцинованих: у МОЗ назвали послаблення, які введуть для щеплених під час локдауну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Привілеї для вакцинованих: у МОЗ назвали послаблення, які введуть для щеплених під час локдауну

Казна та Політика
1017
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко припускає можливе введення привілеїв для вакцинованих від COVID-19. Зокрема, школи, кінотеатри та музеї працюватимуть під час локдауну за умови наявних щеплень.
Про це глава МОЗ розповів в інтерв’ю «Українському радіо».
За його словами, якщо навіть в регіоні буде оголошено «червоний» рівень небезпеки, то попри це буде дозволено функціонувати певним закладам, наприклад школам, якщо колектив вчителів буде провакцинований більш ніж на 80%.
«Також, можливо, до шкіл додамо кінотеатри, музеї, інші масові заходи. Для нас, медиків, важливо не допустити колапсу системи охорони здоров’я. Також економіка країни не повинна впасти, бо від цього залежить фінансування зарплат медичних працівників, закупівлі препаратів тощо», — зазначив Ляшко.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство охорони здоров’я має намір запропонувати Кабінету Міністрів продовжити карантин ще на 2 місяці – до листопада;
  • раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін оцінив можливість введення нового локдауну в країні через штам коронавірусу «Дельта». Поки цього не планують.
Як пандемія впливає на економіку України, ринок праці та зарплати українців загалом, читайте в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас