Xiaomi представила робота-собаку CyberDog за $1500 (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi представила робота-собаку CyberDog за $1500 (фото)

Технології&Авто
471
Китайська компанія Xiaomi зробила несподіваний реліз: компанія показала робота-собаку. Новий гаджет називається CyberDog і буде випущений обмеженим тиражем, пише The Verge.
За дизайном CyberDog дуже схожий на Spot від Boston Dynamics, але трохи легший — 3 кг проти 5,2 кг.
Більше про цікаві технології ми пишемо в телеграм-каналі Finance_ukr Приєднуйтесь, щоб завжди бути в курсі! &#129 323;
«Собака» вміє слідувати за господарем і пересуватися зі швидкістю 3,2 м/c (у Spot — 3,9 м/с), при цьому CyberDog «бачить» навколишній світ і може огинати перешкоди під час руху. «Пес» вміє реагувати на голосові команди, також ним можна управляти за допомогою програми. А ще — він вміє робити сальто.
Працює гаджет на базі платформи Jetson Xavier AI від компанії Nvidia, його називають найкомпактнішим AI-суперкомп’ютером. Також пристрій оснащений 11 сенсорами по всьому «тілу».
Xiaomi представила робота-собаку CyberDog за $1500 (фото)
Всього Xiaomi на даний момент планує випустити 1000 таких роботів за ціною близько $ 1500. Як буде йти продаж і в яких регіонах — поки що не ясно. Робот Spot, для порівняння, коштує $ 74 000.
Xiaomi представила робота-собаку CyberDog за $1500 (фото)
У самій компанії заявили, що основні покупці CyberDog — шанувальники бренду, а також інженери і любителі робототехніки. Спеціально для них у робота-пса є додаткові роз’єми, що дозволить кастомізувати пристрій: наприклад, можна додати лідари, камери і тд. У Xiaomi також додали, що CyberDog — це open-sourse проєкт, і нинішня версія випущена якраз для того, щоб подивитися, що технологічні ентузіасти зможуть зробити з гаджетом і в якому напрямку будуть його розвивати.
У Engadget пишуть, що новий проект компанії – демонстрація можливостей бренду і всієї технологічної потужності Xiaomi. Будь-яких подробиць про інші розробки в сфері роботів поки що немає, як і даних, чи буде на ринок випущена друга партія і за якою ціною.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас