Китайські ІТ-бізнесмени втратили за місяць $87 млрд через наступ регуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські ІТ-бізнесмени втратили за місяць $87 млрд через наступ регуляторів

Світ
390
Загальні статки провідних китайських бізнесменів, що працюють в сфері IT, впали на $87 млрд з кінця червня – саме тоді китайська влада посилила тиск на цю галузь, пише Investing.com з посиланням на Financial Times.
З другої половини червня, коли в Китаї почалося розслідування щодо гіганта райдшерінга Didi, капітал 20 великих китайських техномагнатів скоротився на 16% разом із котируваннями IT-корпорацій.
Найсильніше постраждав капітал глави онлайн-рітейлера Pinduoduo Коліна Хуана: він скоротився на третину – приблизно на $15,6 млрд.
Засновник інтернет-гіганта Tencent Поні Ма втратив приблизно $12 млрд, або близько 20% свого капіталу. Статки засновника Alibaba Джека Ма з кінця червня скоротилися приблизно на $2,6 млрд.
А з листопада минулого року, коли під тиском влади КНР своє IPO була змушена скасувати контрольована ним фінтех-компанія Ant Financial, статки Джека Ма впали майже на $13 млрд.
Багато експертів вважають, що саме скасування IPO Ant Financial і розгляди щодо Джека Ма стали початком тиску влади країни на китайський хайтек.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас