На Кубі дозволили створювати малі та середні підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Кубі дозволили створювати малі та середні підприємства

Світ
344
Державна рада Куби ухвалила закон, що регулює створення і діяльність малих і середніх компаній зі штатом до 100 співробітників.
“Ми продовжуємо робити рішучі кроки з оновлення економічної моделі республіки”, – заявив президент Республіки Мігель Діас-Канель в суботу, 7 серпня.
Кубинська влада в лютому прийняла рішення залучати в державну економіку приватний бізнес, відкривши більшість галузей для діяльності малих підприємців і самозайнятих. Приватним підприємництвом займаються близько 600 тисяч з 11,33 млн жителів.
Масові протести на Кубі
У середині липня Кубу вперше за кілька десятиліть охопили масові антиурядові протести. Тисячі людей висловили своє невдоволення важким економічним становищем в країні, а також вимагали демократичних прав і свобод. Під час акцій сотні демонстрантів були затримані, як мінімум одна людина загинула. Гавана звинуватила США в спробі спровокувати заворушення.
Економіка острівної Республіки в 2020 році впала на 11 відсотків через санкції США і вплив пандемії COVID-19 на туризм – одну з головних статей доходу економіки. Жителі країни стикаються з дефіцитом товарів повсякденного попиту. У січні на Кубі почалася масштабна грошова реформа, мета якої – усунути систему з паралельним обігом двох офіційних валют і прив’язати кубинський песо до єдиного курсу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас