Huawei запатентувала смартфон з гнучким дисплеєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei запатентувала смартфон з гнучким дисплеєм

Технології&Авто
211
Компанія Huawei зареєструвала у Всесвітньому відомстві інтелектуальної власності (WIPO) новий гаджет. Це смартфон з екраном, що згортається, який фігурує в документації як «електронний пристрій з рухомим дисплеєм, що містить магнітні засоби для вирівнювання при витяганні».
Це вже другий патент китайського бренду на подібний пристрій. Судячи з опису і схем апарату, Huawei удосконалила і зробила більш «життєздатною» попередню концепцію. Основне завдання нової розробки полягає в запобіганні деформації (появи тріщин і складок) висувного гнучкого дисплея в процесі експлуатації пристрою.
Механізм, що забезпечує згортання матриці, включає два магніти, між якими поміщений ролик. Його діаметр трохи більший за товщину корпусу смартфона, завдяки чому утворюється зазор між магнітами і висувним дисплеєм, що полегшує його згортання, а також зменшує тертя, запобігаючи пошкодженню панелі. Сам екран виконаний за технологією pOLED, що включає органічний світловипромінюючий діод з пластиковим базовим шаром.
Huawei запатентувала смартфон з гнучким дисплеєм
Крім поліпшеного висувного механізму в патенті описуються три можливі варіанти розкладання дисплея гаджета. У першому, найкомпактнішому режимі, пристрій виглядає як середньостатистичний сучасний смартфон, але з екраном з обох сторін. Другий передбачає «перетікання» дисплея з задньої панелі на лицьову, а в повністю розкладеному стані площа матриці збільшується на 70% з 6,5 до 11 дюймів.
Хоча Huawei активно займається розробкою пристрою зі дисплеєм, що згортається, очікується, що його дебют може відбутися не раніше наступного року. Технічні характеристики, назва і ціна пристрою не уточнюються.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас