Toyota прозвітувала про рекордний прибуток і високі продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota прозвітувала про рекордний прибуток і високі продажі

Фондовий ринок
381
Японський автомобільний концерн Toyota Motor зафіксувала рекордний квартальний операційний прибуток після відновлення продажів, які постраждали від пандемії. Однак, за даними Reuters, найбільший у світі виробник автомобілів за часткою ринку утримується від підвищення свого річного прогнозу, посилаючись на зростаюче число випадків COVID-19 і глобальну нестачу напівпровідників.
Toyota дотримується свого травневого прогнозу річного операційного прибутку в розмірі 2,5 трлн єн ($22,93 млрд) на 2021 фінансовий рік, що нижче середнього прогнозу аналітиків.
«В І кварталі ми повідомили про хороші результати нашої діяльності, попри складні умови ведення бізнесу, – йдеться в заяві Toyota. – Ми продовжимо цю діяльність в майбутньому, але ситуація все ще непередбачувана через збільшення числа випадків COVID-19 в країнах, що розвиваються, брак напівпровідників і зростання цін на сировину».
Операційний прибуток виробника зріс до 997,49 млрд єн ($9,15 млрд) за квартал, що закінчився 30 червня.
Автовиробник зберіг свій прогноз продажів 8,7 млн автомобілів в нинішньому фінансовому році в порівнянні з 7,65 млн торік. Обсяги продажів у І кварталі відновилися до рівнів, близьких до показників 2019 року, частка електромобілів стає дедалі більшою.
Toyota вдалось досягти гарних показників завдяки практиці компанії зберігати напівпровідники про запас. Після аварії на Фукусімі у 2011 році автовиробник розробив план, згідно з яким його постачальники повинні зберігати компоненти для задоволення своїх потреб протягом періоду від двох до шести місяців.
Між тим, попри стратегію Toyota теж не залишилася неушкодженою. Компанія зіткнулася з виробничими труднощами в Таїланді, де минулого місяця зупинила виробництво на трьох своїх заводах через проблеми з ланцюжком поставок.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас