Шмигаль назвав умову для підвищення пенсій українців удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав умову для підвищення пенсій українців удвічі

Казна та Політика
1688
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попередив, що пенсії українців зростуть вдвічі в разі впровадження накопичувальної пенсійної системи, заявив голова Кабміну на засіданні уряду.
За його словами, накопичувальна система в разі впровадження буде працювати як доповнення до діючої солідарної. Денис Шмигаль попередив, що накопичувальна пенсійна система — єдиний механізм, який дозволить збільшити пенсії вдвічі.
«Якщо ми хочемо збільшити пенсію вдвічі, то немає іншого механізму, крім введення другого накопичувального рівня державної пенсійної системи… Ми в жодному разі не відмовляємося від солідарної пенсійної системи, від індексації, постійного підвищення виплат для пенсіонерів. Накопичувальна пенсійна система працюватиме у форматі додаткових виплат до наявної державної солідарної пенсії, яку продовжать отримувати українці», — запевнив прем’єр-міністр на засіданні уряду.
Денис Шмигаль також анонсував введення соцпакетів з накопичувальними пенсіями в 2023 році, які отримуватимуть соціальні працівники, вчителі та військовослужбовці. У Кабміні вже провели засідання робочої групи з розвитку накопичувальної пенсійної системи в Україні, фінальним етапом якої стане введення соцпакетів.
Денис Шмигаль розраховує, що Верховна Рада після повернення з канікул займеться питанням впровадження нової пенсійної системи, і в 2021 році нардепи зможуть прийняти перші законопроєкти.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас