Світовий комп'ютерний ринок зріс на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий комп'ютерний ринок зріс на 15%

Технології&Авто
276
Глобальний попит на комп’ютери продовжує залишатися на високому рівні. У Counterpoint Research нарахували 80,1 млн пристроїв (+15% «YoY»), відвантажених на світовий ринок за підсумками Другої календарної чверті року.
Висока динаміка як і раніше підкріплювалася високим попитом на комп’ютери для віддаленої роботи і дистанційного навчання. Дефіцит комплектуючих помітно стримував розвиток ринку, причому ця проблема продовжить надавати свій негативний вплив протягом усього другого півріччя.
Незважаючи на це, а також помітне зниження продажів хромбуків, позитивна динаміка ринку продовжить описуватися двозначним числом. У 2022 р зростання збережеться, а одним з головних стимуляторів називається вихід оновленої Windows 11.
Світовий комп'ютерний ринок зріс на 15%
Lenovo зберегла першу позицію, залишивши за собою чверть світових поставок. За HP 23% ринку — хороші результати в корпоративному сегменті дозволили згладити провал напрямку хромбуків. Корпоративні замовники допомогли Dell розширити присутність до 20%. Незважаючи на дефіцит комплектуючих, Apple збільшила поставки на 22% «YoY» і взяла 7,5% ринку. Завдяки високому інтересу до чіпа Silicon M1, Apple відвантажила рекордні 6 млн комп’ютерів, причому 90% з них були оснащені саме М1.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас