Зарплати зростають удвічі швидше, ніж ціни - міністр економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати зростають удвічі швидше, ніж ціни - міністр економіки

Особисті фінанси
2108
Перший віце-прем’єр — міністр економіки Олексій Любченко заявляє, що зарплати в Україні зростають удвічі швидше, ніж споживчі ціни.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.
«В першому кварталі цього року було зафіксовано падіння ВВП на 2,2% в порівнянні з 1 кварталом 2020 року. Але протягом другого кварталу ситуацію вдалося виправити і за результатами першого півріччя очікується зростання ВВП на 1%» , — йдеться в повідомленні.
Також позитивною тенденцією в економіці називається те, що зарплати зростають швидше за інфляцію.
Любченко розповів, що влада зосереджує свої можливості на стимулюванні економіки, що сприятиме зростанню ВВП до 4% вже в цьому році і збільшення зайнятості.
Крім того, міністр заявив про поліпшення ситуації з офіційною зайнятістю, зокрема в сільському господарстві і будівництві. За його словами, за півроку ці сфери показали збільшення офіційних повідомлень роботодавців про прийом на роботу на 20%.

Довідка Finance.ua:

  • середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України в червні 2021 року склала 14 313 гривень. Це на 814 гривень більше у порівнянні з травнем (13 499 гривень);
  • НБУ очікує, що номінальна зарплата в 2021 році зросте на 18,8% і на 10,8% в наступному році, а реальна — на 8,7% і на 3,9% відповідно.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас