У Бразилії до 2025 року побудують мережу для електричних літаків за 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії до 2025 року побудують мережу для електричних літаків за 1 млрд доларів

Світ
225
Німецький стартап Lilium продасть 220 електричних літаків, які можуть злітати і приземлятися вертикально. Контракт на суму 1 мільярд доларів укладено з бразильською авіакомпанією Azul.
Про це повідомляє CNBC.
Обидві компанії заявили, що планують побудувати мережу літаків eVTOL (зліт і посадка електролітаків) по всій Бразилії в період з теперішнього моменту до 2025 року.
«Літак, який ми плануємо запустити, буде розвивати швидкість до 175 миль на годину (280 км на годину), — сказав Алекс Ассейлі, головний стратег Lilium. — Дальність складе 155 миль (250 км)».
Останній літак Lilium — п’ятимісна модель, але той, який буде запущений в серійне виробництво і буде проданий Azul, буде семимісним, сказав Ассілі, додавши, що виробнича лінія укомплектована на 50%.
Кожен літак Lilium коштуватиме приблизно 4,5 мільйона доларів.
Azul — найбільша внутрішня авіакомпанія Бразилії за кількістю обслуговуваних міст і щоденними вильотами.
Джон Роджерсон, генеральний директор Azul, заявив у своїй заяві, що бренд, мережа маршрутів та програма лояльності Azul допоможуть «створити ринки та попит на мережу реактивних літаків Lilium у Бразилії».
Інвестори підтримали Lilium, яка конкурує з такими компаніями, як Airbus і BlackFly, виділивши 300 мільйонів доларів. Однак компанія планує залучити додатково 830 мільйонів доларів, що дасть їй оцінку після отримання грошей приблизно в 3,3 мільярда доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас