Маск підтвердив зникнення традиційного керма в усіх моделях Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск підтвердив зникнення традиційного керма в усіх моделях Tesla

Технології&Авто
1646
Голова компанії Tesla Ілон Маск підтвердив зникнення традиційного керма в усіх моделях його електромобілів.
Про це повідомляє Car and Driver.
Так, оновлена Tesla Model S отримала кермо незвичайної форми — він представляє собою незграбний U-подібний штурвал без верхньої планки.
Видання Car and Driver звернулось за коментарями про законність використання штурвалоподібного керма у сучасних серійних автомобілях до Національного управління з безпеки транспорту США (NHTSA). Департамент відповів, що не «схвалює» це рішення, але не може робити висновки до того, як автомобіль надійде у продаж, додавши, що відповідальність за відповідність чинним нормам безпеки несуть виробники.
Цікаво, що наразі у жодному з нормативних документів США не регламентується форма керма автомобіля, єдина вимога до цієї деталі – гарантія безпечності для користувача.
Прихильники «штурвала» стверджують, що враження від водіння чи безпека жодним чином не програють з використанням такого керма, замість звичайного. До того ж відсутність верхньої частини відкриває кращий огляд на панель приладів. Критику викликають хіба що крихітні сенсорні кнопки на кермі.
Те, що «штурвал» пошириться на інші моделі Tesla, підтверджують шпигунські знімки оновленого кроссовера Tesla Model X, на яких помітний аналогічний штурвал.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас