Від штрафів за несплату комуналки можуть звільнити — зареєстровано закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від штрафів за несплату комуналки можуть звільнити — зареєстровано закон

Особисті фінанси
898
Захистити права споживачів комунальних послуг хочуть у Верховній Раді.
У парламенті зареєстрували законопроект № 5754−1, спрямований на захист прав споживачів комунпослуг, вказано на сайті ВР.
Що пропонують. Автори законопроекту пропонують прибрати нарахування штрафів та пені за несплати або несвоєчасну сплату платежів за житлово-комунальні послуги.
Крім виключення норм про пеню з профільного закону, депутати пропонують включити застереження в ст. 625 Цивільного кодексу, що передбачає відповідальність за невиконання грошових зобов’язань.
Документ передбачає, що дія статті не поширюватиметься на індивідуальних і колективних споживачів ЖКГ-послуг. Таким чином комунальники чи теплопостачальники можуть стягнути через суд лише основний борг, без додаткових санкцій.
Ініціатори стверджують, що за допомогою скасування штрафів і пені збираються боротися з незадовільним рівнем життя українців.

Довідка Finance.ua:

  • у липні народні депутати ухвалили в першому читанні законопроект № 5660 «Про примусове виконання рішень». Новий закон передбачає відповідальність для боржника за ухилення від виконання рішень. Наприклад, якщо боржник не подав декларацію про свій матеріальний стан, не пустив виконавця в будинок для опису майна, ухиляється від явки до виконавця і т. д.
За матеріалами:
Ракурс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас