Рейдерські захоплення внаслідок несанкціонованих доступів до держреєстру припинилися – Мін’юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейдерські захоплення внаслідок несанкціонованих доступів до держреєстру припинилися – Мін’юст

Казна та Політика
563
Офіс протидії рейдерству Міністерства юстиції за рік своєї роботи зміг повністю припинити рейдерство внаслідок несанкціонованих доступів до державних реєстрів.
Про це повідомляє пресс-служба відомства з посиланням на керівника Офісу протидії рейдерству Віктора Дубовика.
“Отримавши після утворення майже 1,4 тис. нерозглянутих скарг, ми були змушені не тільки налагоджувати операційні процеси діяльності новоствореного департаменту, а й намагатися збільшувати темпи розгляду скарг і шукати дієві механізми збільшення кількісного і якісного розгляду скарг Колегією. Таких заходів було вжито дуже багато”, – розповів Дубовик.
За його словами, кількість скарг у сфері бізнесу, що перебувають на розгляді, протягом останніх двох місяців не перевищує показник у 50 скарг.
“Водночас більшість становлять не неправомірні рейдерські захоплення діючих підприємств, а все те, що підпадає під реєстрацію в ЄДР. А це – ОСББ, кооперативи, садівничі товариства тощо. Частка живого бізнесу, скарги щодо яких є обґрунтованими і можуть задовольнятися, становить не більше ніж 10%”, – розповів глава офісу протидії рейдерству.
Дубовик додав, що кількість рейдерських захоплень, які відбувалися в результаті несанкціонованих доступів до державних реєстрів, наразі дорівнює нулю. Для порівняння, минулого року було близько 50 таких втручань.
Також завдяки запуску регіональних колегій вдалося більше ніж удвічі зменшити загальну кількість скарг, які перебувають на розгляді.
“В планах – вже з вересня цього року повністю завершити розгляд старих скарг і перейти виключно до розгляду поточних”, – розповів Дубовик.

Довідка Finance.ua:

  • 16 квітня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №3774 «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству», спрямований на вдосконалення механізму протидії рейдерству;
  • за даними Опендатабот, за 2021 рік в Українi зафіксовано 466 нових рейдерських атак. Щодо більшості із них рішення в суді ще не прийнято. Наразi в Українi щодня відбувається щонайменше по двi рейдерські атаки.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас