Створено тепловий датчик нового покоління для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено тепловий датчик нового покоління для смартфонів

Технології&Авто
471
Група південнокорейських фахівців оголосила про створення теплового датчика наступного покоління. Він здатний працювати при температурі до 100 градусів за Цельсієм і виявився в кілька разів швидшим за наявні аналоги. А ще його можна використовувати в смартфонах.
Розробка нового теплового датчика належить вченим з центру оптоелектронних матеріалів і пристроїв Корейського інституту науки і технологій (KIST). Датчик здатний працювати при надвисоких температурах без необхідності використання охолоджувальних пристроїв або рідин.
Він компактний і ефективний, що відкриває шлях до появи подібних датчиків у смартфонах і автономних транспортних засобах.
«Ми розробили технологію, яка може значно знизити вартість виробництва тепловізійних датчиків. Наш пристрій в порівнянні з більш традиційними має чудову чуйність і швидкість роботи», — відзначають дослідники.
Новий датчик побудований на плівці діоксиду ванадію (VO2). Вона виявляє і перетворює інфрачервоне світло, що генерується теплом, на електричні сигнали, що і забезпечує стабільну роботу при температурі до 100 градусів Цельсія. Одночасно з цим вдалося збільшити в 3−4 рази час відгуку, що дозволило пристрою захоплювати теплові зображення зі швидкістю 100 кадрів на секунду — це набагато перевищує звичайний рівень в 30−40 fps.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас