Аукціонна комісія пропонує стартову ціну заводу «Більшовик» майже 1,4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціонна комісія пропонує стартову ціну заводу «Більшовик» майже 1,4 млрд грн

Казна та Політика
313
Аукціонна комісія з приватизації ПАТ «Перший київський машинобудівний завод» (ПКМЗ, раніше — «Більшовик») направить уряду пропозицію встановити стартову ціну 1 млрд 398,017 млн грн.
Про це повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».
«Приватизація заводу „Більшовик“ — це шанс на друге життя для цього підприємства, що має понад 500 млн грн боргів. У попередні роки виробництво було знищено, і тепер основний вид діяльності – здача приміщень в оренду», — зазначив Сенниченко.
За його словами, приватизаційні умови, які схвалені комісією та підлягають затвердженню урядом, передбачають, зокрема, інвестиції в ремонт і модернізацію промислового майданчика в Жашкові понад 57 млн грн, збереження основних видів діяльності, погашення кредиторської заборгованості та боргів із зарплати та перед бюджетом.
У Фонді уточнили, що в засіданні комісії взяли участь також представники заводу, держконцерну «Укроборонпром», Київської міськдержадміністрації, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань і радника з приватизації «КПМГ-Україна».
Як повідомлялося, «КПМГ Україна» у жовтні 2020 року став переможцем проведеного ФДМ конкурсу з відбору радника з приватизації ПКМЗ, в якому брали участь ще дві компанії.
«Більшовик», що перебуває в держвласності, засновано в 1882 році як Київський ливарний і механічний завод, в 1919-му отримав назву Перший державний київський машзавод, а з 1922 року — «Завод «Більшовик», що у 1994 році став ВАТ «Більшовик». У 1996 році в результаті реструктуризації на базі частини структурних підрозділів заводу було створено шість юросіб у формі дочірніх підприємств. У 2006 році «Більшовик» отримав статус Науково-виробничого підприємства (НВП), у травні 2018 був перейменований в АТ «ПКМЗ».
Наразі в декількох цехах завод, зокрема, виробляє великогабаритне обладнання, машини та виробничі лінії для гумопереробної, вугільної, хімічної сільськогосподарської галузей. Крім того, здає приміщення в оренду.
У 2020 році ПКМЗ збільшив виручку на 3,6% – до 84,21 млн грн, проте наростив чистий збиток на 2,8% – до 22,45 млн грн. Станом на 1 липня 2020 року на заводі працювали 315 осіб.
Відповідно до представленого ФДМ у червні оновленого графіку, конкурс із продажу ПКМЗ запланований на жовтень цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас