Мінцифри: COVID-сертифікати в «Дії» поки що не дають можливості виїжджати за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри: COVID-сертифікати в «Дії» поки що не дають можливості виїжджати за кордон

Особисті фінанси
1224
У додатку «Дія» з’явилися сертифікати про вакцинацію від коронавірусу для щеплених українців. Втім, вони поки перебувають на бета-тестуванні.
Як розказав в ефірі Громадського радіо керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, наразі COVID-сертифікати ще не гарантують можливості виїзду за кордон.
За його словами, COVID-сертифікати все ще перебувають на бета-тестуванні. У них знайшли деякі недоліки. Зокрема, вони пов’язані із взаємодією з e-health.
«Сподіваюся, за кілька тижнів вони вже будуть доступні в „Дії“. Але це не означає, що за ними вже можна буде їхати за кордон», — наголосив він.
Також Банік зазначив, для того, щоб український COVID-сертифікат визнавали за кордоном, потрібно не тільки налаштувати його технічно. Для цього треба підписати угоди з іншими країнами про визнання цього документа.
Наразі українські COVID-сертифікати уже погодились визнати Угорщина, Греція, Молдова та Туреччина.

Довідка Finance.ua:

  • з 5 липня першим користувачам додатку «Дія» стали доступні цифрові COVID-сертифікати вакцинації, а також міжнародні свідоцтва про щеплення;
  • нещодавно повідомляли, що подорожувати в інші країни вже можна з Міжнародним свідоцтвом про вакцинацію, а от COVID-сертифікат такої можливості поки не забезпечує.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас