Ціни на експрес-тести на держкордоні перевірить Антимонопольний комітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на експрес-тести на держкордоні перевірить Антимонопольний комітет

Казна та Політика
302
В Антимонопольному комітеті повідомили, що досліджують дотримання конкурентного законодавства на ринку експрес-тестів на коронавірус, що надаються на території пунктів пропуску через державний кордон — за попереднім висновком ціни «вищі, ніж в інших місцях».
Про це повідомляє пресслужба АМКУ.
В Комітеті зазначають, що перевірку ініціювали через численні скарги громадян на організацію епідконтролю на державному кордоні. Зокрема, на ціноутворення тестів, які є обов’язковими в пунктах пропуску через кордон для іноземців та осіб без громадянства, які прибувають з Індії, Великої Британії та Північної Ірландії, РФ, Португалії.
Також у зверненнях йдеться про процедури визначення клінік чи лабораторій, що отримують право надавати відповідні послуги.
У Комітеті вважають, що зазначені вимоги створюють передумови для монополізації ринку експрес-тестування на кожному окремому пункті пропуску.
«Вже нині із звернень громадян та повідомлень ЗМІ можна зробити попередній висновок, що ціни на експрес-тестування у пунктах пропуску є вищими, аніж в інших місцях», — додають в АМКУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас