Прикордонники виявили в автомобілі 14 кілограмів бурштину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прикордонники виявили в автомобілі 14 кілограмів бурштину

Кримінал
196
У пункт пропуску «Грушів» прибув автомобіль Фольксваген, в якому було приховано 14 кг бурштину.
Про це йдеться у повідомленні ДПСУ у Facebook.
“Відносно автомобіля, яким їхав українець 1965 року народження, відбулося спрацювання однієї з відомчих баз даних. Прикордонники негайно ініціювали поглиблений огляд авто”, – йдеться у повідомленні.
За результатами перевірки спільно з представниками митниці в передніх колісних арках та в лонжеронах днища «Фольксвагена» прикордонники виявили близько 14 кг дорогоцінного каміння бурштину.
В ДПСУ також повідомили, що днями суд призначив покарання трьом громадянам України, які займалися контрабандою бурштину.
На підставі матеріалів оперативників Львівського прикордонного загону на весні 2021 року в ЄРДР зареєстровано 4 кримінальні провадження відносно громадян України, які намагалися незаконно вивезти через «Шегині» до Польщі дорогоцінне каміння загальною вагою близько 80 кг.
Наразі фігурантам оголошено про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ст. 240-1 КК України «Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину».
Зокрема вироками Мостиського районного суду Львівської області відносно двох фігурантів призначено покарання у вигляді штрафів по 51 тис. гривень, ще одному фігуранту кримінального провадження – штраф у розмірі 150 тисяч гривень.
Також очікується вирок за матеріалами четвертого кримінального провадження.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас