СБУ запобігла незаконній приватизації 45 державних санаторіїв та об’єктів нерухомості на 5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ запобігла незаконній приватизації 45 державних санаторіїв та об’єктів нерухомості на 5 млрд грн

Казна та Політика
438
За матеріалами кібердепартаменту СБУ Печерський районний суд м. Києва наклав арешт на 45 комплексів орієнтовною вартістю 5 млрд грн. Усі вони були незаконно виведені із державної власності минулого року.
Про це повідомляє СБУ.
Це вимушений крок, щоб зупинити злочинну схему і не допустити державних збитків від незаконної приватизації державних санаторіїв та об’єктів нерухомості, які знаходяться на балансі профспілок.
СБУ, ДБР та Офіс генпрокурора провели нову серію обшуків, щоб отримати чергові докази протиправної діяльності зловмисників. Вони відбулися у приміщеннях ПрАТ «Укрпрофтур», ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» та Федерації професійних спілок України.
У ході обшуків по всій території України вилучено велику кількість документів, які мають важливе значення для досудового розслідування.
За версією слідства, зловмисники створили дієву схему відчуження державного майна. Вона полягає у заниженні ринкової вартості об’єкта в десятки разів та здійсненні покупцем мінімальної офіційної оплати без погодження з Фондом державного майна. Це призводило до нанесення збитків державі в особливо великих розмірах.
Потенційна сума неправомірної вигоди, яку отримували службові особи цих товариств, становить приблизно 50% за об’єкт від його реальної вартості. При цьому реалізація майна здійснювалася родичам або особам, з якими досягнуто попередньої згоди.
Задокументовано незаконне виведення із держвласності таких об’єктів, як: Санаторій «Жовтень» (Конча-Заспа), курортні санаторії в Одесі та Одеській області, понад 15 санаторних об’єктів у курортному місті Очаків Миколаївської області, будинок у місті-курорті Моршин тощо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас