Кабмін передав «Укренерго», «Магістральні газопроводи України» і «Оператора ринку» в управління Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін передав «Укренерго», «Магістральні газопроводи України» і «Оператора ринку» в управління Міненерго

Казна та Політика
158
Кабінет Міністрів передав національну енергетичну компанію «Укренерго», акціонерне товариство «Магістральні газопроводи України» та державне підприємство «Оператор ринку» в управління Міністерства енергетики.
Про це йдеться в повідомленні Міненерго.
«28 липня на засіданні Кабінет Міністрів прийняв розпорядження Про передачу Міністерству енергетики повноважень з управління корпоративними правами, які належать державі в статутних капіталах «Магістральних газопроводів України» і «Укренерго», а також повноважень з управління єдиним майновим комплексом «Оператора ринку», — йдеться в ньому.
Зазначається, що оскільки Міністерство формує політику у сфері енергетики, передача цих повноважень сприятиме підвищенню ефективності роботи об’єднаної енергетичної системи, інтеграції українського енергоринку в європейський енергетичний ринок.

Довідка Finance.ua:

  • у лютому 2019 року компанія «Укренерго» перейшла в управління Міністерства фінансів. У квітні 2019 року Кабмін створив держпідприємства «Гарантований покупець» і «Оператор ринку»;
  • з 1 січня 2020 року компанія «Магістральні газопроводи України» виконує функції з управління держпідприємством «Оператор ГТС України».
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас