Екс-директора філії ДПЗКУ викрили в крадіжці і продажу зерна на 15 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-директора філії ДПЗКУ викрили в крадіжці і продажу зерна на 15 млн грн

Кримінал
293
Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро викрили масштабну корупційну схему в Державній продовольчо-зерновій корпорації України.
Як повідомляє спецслужба, колишній директор філії держпідприємства підозрюється в розтраті бюджетних коштів у сумі майже 15 млн грн.
За даними слідства, чиновник організував корупційний механізм отримання грошей на продажу агропродукції. Учасники угоди провели незаконне відчуження 3,2 тисячі тонн зернових з державного елеватора і продали їх через афілійовані структури.
Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
В рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього.
Екс-директора філії ДПЗКУ викрили в крадіжці і продажу зерна на 15 млн грн
Заходи щодо викриття протиправної діяльності проводили співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з детективами НАБУ та під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
У свою чергу, в НАБУ уточнюють, що йдеться про заволодіння зерном на суму понад 14,7 млн грн. Розслідуванням цієї справи бюро займається з березня 2020 року.
«Протягом листопада-грудня 2019 року директор філії АТ „ДПЗКУ“, зловживаючи службовим становищем, без дозволу власника організував відвантаження зерна, яке було на балансі Державної корпорації, для реалізації комерційним структурам», — йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас