Через поширення штаму «Дельта» уряд посилює правила в'їзду в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через поширення штаму «Дельта» уряд посилює правила в'їзду в Україну

Казна та Політика
1064
Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину державного кордону України: ті, хто в’їжджатиме з Росії чи Індії, після 7 днів перебування в цих країнах підлягатимуть обов’язковій самоізоляції чи обсервації.
Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на засіданні уряду 28 липня.
«Новий штам коронавірусу „Дельта“ активно шириться Європою, великий спалах, спричинений цим штамом циркулює на території Російської Федерації. Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, які наберуть чинності через 7 днів після офіційної публікації, щоб знизити можливість поширення вірусу на території України, якщо хтось інфікується за межами нашої країни», — повідомив Ляшко.
За його словами, завдяки цим змінам можна буде зробити більш якісні епідеміологічні розслідування у разі виявлення носія. Самоізоляція або обсервація невакцинованих від COVID-19 людей сприятиме контролю і зменшить шанс нового масштабного спалаху на території нашої держави.
«Варто зауважити, що для громадян України, які виїхали за межі країни до моменту набуття чинності цієї постанови, яку ми пропонуємо, повернення додому буде залишатись безперешкодним. З набранням чинності постанови громадяни України продовжать безперешкодно перетинати кордон у разі наявності хоча б одного щеплення від COVID-19», — зауважив міністр.
У той час як іноземці завжди повинні мати негативний результат тесту, страховий поліс. У разі відсутності повного курсу вакцинації в іноземця чи хоча б одного щеплення в громадянина України при перетині кордону буде запропоновано встановити додаток «Вдома». Він розпочне контролювати самоізоляцію через 72 години, якщо за цей час людина не отримає негативний результат тесту на території України.
За словами Ляшка, таким чином вдасться контролювати стан здоров’я подорожуючих українців та іноземних туристів. У разі позитивного тесту після перетину державного кордону людина йде або на самоізоляцію або на лікування — за потребою, а епідеміологи розпочинають розслідування та тестування всіх контактних осіб.
Особливому контролю підлягатимуть невакциновані іноземці чи українці, які прибули з Росії та Індії. Якщо вони провели останні 7 днів до перетину українського кордону в цих країнах, вони підлягатимуть обов’язковій самоізоляції чи обсервації протягом 14 днів без можливості її припинення.
Як пандемія впливає на економіку України, ринок праці та зарплати українців загалом, читайте в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас