Зеленський пояснив, що буде з тарифами на газ і електрику для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський пояснив, що буде з тарифами на газ і електрику для українців

Казна та Політика
4460
Президент України Володимир Зеленський заявив, що з тарифами на газ і світло для українців з 1 серпня сюрпризів не буде. Зокрема, щодо газу діятиме річний тариф, який вигідніший, ніж у Європі.
«Хотів би, щоб на місцях влада теж розуміла, те, що ми запропонували, в порівнянні зі світовими цінами на газ. Річний контракт, він кращий, ніж ціни на території всієї Європи. Ви можете подивитися на світові ціни. Місцева влада повинна комунікувати, що це вигідно і правильно», — повідомив Зеленський.
Президент також торкнувся теми тарифу на електроенергію. За його словами, Рада національної безпеки і оборони України розглядатиме це питання.
«Моє ставлення до цього просте. Сьогодні 1,68 грн за кВт/год. Я вважаю, що у нас є населення, яке не може собі дозволити платити навіть стільки. І тому РНБО розглядатиме також це питання. Можемо розглядати зниження тарифу для окремих категорій населення», — зазначив Зеленський.
«Сюрприз для людей буде абсолютно іншим, ніж те, що зараз говорять. Ми точно поставимо це завдання і Кабмін на рівні Міненерго підготує нам відповідь», — резюмував глава держави.
Нагадаємо, газопостачальна компанія «Нафтогаз України» підвищила «місячний» тариф на газ для побутових споживачів. Зокрема, в липні за кубометр блакитного палива доведеться платити 13,13 грн. У червні ціна на газ становила 11,94 грн за кубометр. Таким чином, підвищення склало близько 10%.
При цьому тариф на опалення в Україні в опалювальному сезоні може зрости на 15−40% залежно від міста. Це може статися через умови поставок газу теплокомуненерго з боку «Нафтогазу».

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики спільно з НКРЕКП і учасниками ринку опрацьовує варіанти підвищення тарифів на електричну енергію. Нинішній тариф на електрику встановлено на рівні 1,68 грн за 1 кВт-год для всіх споживачів.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас