Здав банківську картку в оренду і став боржником: новий інтернет-обман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Здав банківську картку в оренду і став боржником: новий інтернет-обман

Кримінал
7066
Практика оренди банківських карток широко використовується злочинцями для відмивання кримінальних грошей, купівлі через Інтернет наркотиків тощо. Участь у таких схемах прирівнюється правоохоронними органами до співучасті у злочинній діяльності, однак це не зупиняє деяких відчайдушних (або не дуже розумних) співгромадян, які хапаються за сумнівну можливість отримати зайву копійку «на халяву», пише internetua.com
Мовою інтернет-жаргону, такі люди називаються «дропами». Усвідомивши цю готовність певної категорії користувачів надавати послуги «дропів», інтернет-шахраї придумали нову схему обману.
Користувачі Facebook повідомляють про нове шахрайство, жертвами якого стають студенти і домогосподарки. Від імені фейкових акаунтів, зловмисники пропонують бажаючим здати в тимчасову оренду свою банківську картку. Натомість вони обіцяють солідну грошову винагороду. Однак замість заробітку, подібний вчинок приносить любителям інтернет-халяви лише проблеми.
Подібні оголошення про оренду карток нескладно знайти в соціальній мережі Facebook, ввівши в пошуку відповідний запит. Шахраї поширюють їх в групах для любителів халяви і нескладного підробітку. Всі подробиці вони обіцяють повідомити зацікавленим користувачам в особистих повідомленнях, обіцяючи, що пропозиція – не лохотрон і якось пов’язане зі ставками онлайн.
Одна з користувачок, що попалася на гачок шахраїв, поспішила поскаржитися на обман в тематичному співтоваристві. За її словами, після того, як вона передала «орендарці» доступ до онлайн-кабінету Приват24, та заблокувала картку.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас