Зеленський оголосив про готовність отримати транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський оголосив про готовність отримати транш МВФ

Казна та Політика
776
Президент України Володимир Зеленський вважає, що українська влада виконала всі зобов’язання, які дала Міжнародному валютному фонду. МВФ може виділити черговий транш.
Про це повідомляється в заяві президента під час прес-конференції на форумі «Україна 30», яка транслювалася на Youtube.
Він повідомив, що сьогодні поведе телефонні переговори з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою.
«Все що я обіцяв пані Георгієвій, все що нам потрібно для України, всі головні реформи ми почали, вони проголосовані. Земельна реформа, банківська реформа, Вища рада правосуддя, Вища кваліфікаційна комісія. Так, тільки перше голосування, але, втім, ми пройшли і реформу Служби безпеки України», — сказав він.
«Вважаю, що ми готові до отримання траншу», — додав Зеленський.
Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що українська влада має намір домовлятися з Міжнародним валютним фондом (МВФ), щоб отримати два транші кредиту по 700 млн доларів, але може обійтися і без грошей фонду.
Раніше радник президента України з питань економіки Олег Устенко заявив, що якщо Міжнародний валютний фонд відмовиться надавати Україні кредит до вересня, видатки держбюджету будуть скорочені.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше голова НБУ Шевченко повідомляв, що до 2 серпня 2021 року Україна може отримати Спеціальні права запозичення (СПЗ) Міжнародного валютного фонду на суму близько 3 мільярдів доларів.
  • Куди Україна направить кошти після їх отримання: Шевченко зазначив, що зараз Нацбанк виконує функції банку-депозитарію. І тільки після зарахування цих коштів центробанк готовий взяти участь у дискусії з Міністерством фінансів про майбутній розподіл їх між бюджетом і золотовалютними резервами регулятора.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас