Громади краще адмініструють податки завдяки децентралізації — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громади краще адмініструють податки завдяки децентралізації — Шмигаль

Казна та Політика
174
Громади краще адмініструють податки та налагоджують співпрацю з бізнесом завдяки реформі децентралізації.
Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час виступу на форумі «Україна 30. Децентралізація».
«Загальна картина по регіонах демонструє, що після утворення ОТГ значно покращилась практика адміністрування податків і відносини з бізнесом. Тобто з’явилася взаємна зацікавленість і громад, і влади місцевої, і бізнесу — вкладати гроші в добробут конкретної громади», — сказав Шмигаль.
Він додав, що бізнес зацікавлений у розвитку громад, бо це привабливість для того, щоб більше людей хотіли залишитися в громаді, не виїжджати на заробітки, а працювати в малому, середньому та великому бізнесі, який є на території їхніх громад. Також глава уряду наголосив, що бізнес зацікавлений напряму співпрацювати з місцевою владою, а влада на місцях зацікавлена «притягнути» бізнес до себе. Відтак, зазначив прем’єр-міністр, починається регіональна конкуренція між місцевими громадами, утворюються кращі умови для бізнесу, особливо для малого і середнього, який може створювати точки зростання в кожній громаді – сплачувати податки, зарплати, створювати нові робочі місця.
«Кожен з українських регіонів має абсолютно унікальні можливості і починається певна боротьба за розвиток таких можливостей. Влада на місцях краще знає свої сильні і слабкі сторони, відповідно це покращує комунікацію з потенційними інвесторами. Мова не лише про іноземних інвесторів, а в першу чергу — про українського малого і середнього бізнесмена, фермерів, які мають працювати у своїх громадах, отримувати там кращі умови», — додав Шмигаль.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас