Незаконне видобування корисних копалин: як посилили відповідальність (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незаконне видобування корисних копалин: як посилили відповідальність (інфографіка)

Казна та Політика
557
Верховна Рада в липні ухвалила закон про посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення.
Йдеться про гіпс, крейду, пісок, вапняк і деякі інші копалини. Тепер за нелегальний видобуток загрожує кримінальна відповідальність.
За незаконне видобування корисних копалин місцевого значення загрожує штраф або обмеження чи позбавлення волі.
Незаконне видобування корисних копалин: як посилили відповідальність (інфографіка)
За самовільне користування надрами, укладення угод, які порушують право власності на надра, загрожує від 1,7 тис. до 3,4 тис. гривень штрафу, а для чиновників – від 3,4 тис. до 8,5 тисяч.
Порушення правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей або довкілля, а також незаконне видобування копалин місцевого значення в значному розмірі передбачає штраф від 8,5 тисяч до 13,6 тисячі гривень або обмеження чи позбавлення волі до двох років.
У разі порушення правил використання надр (якщо це створило небезпеку), незаконного видобування копалин у великому розмірі або незаконного видобування копалин загальнодержавного значення загрожує штраф від 51 тисячі до 85 тисяч гривень, або обмеження (позбавлення волі) до трьох років.
Якщо ці дії були вчинені на територіях чи об’єктах заповідного фонду, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, то чекає вже позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.
Позбавлення волі на 5-8 років загрожує, якщо незаконний видобуток проводила організована група, або шляхом підпалу, вибуху або іншим небезпечним для людей способом.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас