Які документи підтверджують право на проведення перевірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які документи підтверджують право на проведення перевірки

Казна та Політика
598
Посадові особи контролюючого органу мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки (планової/позапланової), фактичної перевірки за наявності підстав для їх проведення, визначених ПКУ, та за умови пред’явлення або надіслання певних документів.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Київській області.
Що це за документи:
  • направлення на проведення перевірки, в якому зазначаються дата видачі, найменування контролюючого органу, реквізити наказу про проведення відповідної перевірки, найменування та реквізити суб’єкта або об’єкта, перевірка якого проводиться, мета, вид, підстави, дата початку та тривалість перевірки, посада та прізвище посадової особи, яка проводитиме перевірку. Направлення на перевірку у такому випадку є дійсним за наявності підпису керівника контролюючого органу, що скріплений печаткою контролюючого органу;
  • копія наказу про проведення перевірки, в якому зазначаються дата видачі, найменування контролюючого органу, найменування та реквізити суб’єкта та у разі проведення перевірки в іншому місці – адреса об’єкта, перевірка якого проводиться, мета, вид, підстави для проведення перевірки, визначені ПКУ, дата початку і тривалість перевірки, період діяльності, який буде перевірятися. Наказ про проведення перевірки є дійсним за наявності підпису керівника контролюючого органу та скріплення печаткою контролюючого органу;
  • службові посвідчення осіб, які зазначені в направленні на проведення перевірки.
Нагадуємо, про всі зміни, які можуть стосуватися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і не пропускайте важливе.
Право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки надіслано копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки.
Документальна позапланова невиїзна перевірка проводиться посадовими особами контролюючого органу виключно на підставі рішення керівника контролюючого органу, оформленого наказом, та за умови вручення платнику податків, копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку та місце проведення такої перевірки.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні триває інспекційна кампанія з легалізації праці – за перші 3 тижні кампанії було виявлено 3216 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.
  • На сьогоднішній день кожен п’ятий українець працює в тіньовому секторі економіки, проте тіньова зайнятість наразі має суттєву тенденцію до зменшення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас