ЄБРР виділить «Київтеплоенерго» кредит EUR140 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить «Київтеплоенерго» кредит EUR140 млн

Фондовий ринок
151
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить комунальному підприємству (КП) «Київтеплоенерго» кредит EUR140 млн на розвиток теплової інфраструктури столиці, відповідний проект рада директорів банку схвалила минулого тижня.
ЄБРР зазначив, що кредит буде розділений на два рівні транші і спрямований на забезпечення стійкої та ефективної роботи існуючих теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і котелень у Києві, підвищення надійності транспортування тепла, вирішення інших критичних завдань з реабілітації та модернізації системи централізованого теплопостачання міста, підвищення якості послуг опалення та гарячого водопостачання та поліпшення виробничих і фінансових показників і можливостей КП.
Банк уточнив, що проект є частиною Green City Framework — 2 (GrCF2, «Концепція зелених міст»), націленої на вирішення екологічних проблем в окремих великих містах.
КП «Київтеплоенерго» повністю належить Києву, є оператором системи централізованого теплопостачання міста, що складається з двох великих газових ТЕЦ, 15 великих, 168 малих і середніх котелень, 2800 км теплових мереж, понад 9400 теплових пунктів і сміттєспалювального заводу «Енергія».
Київрада схвалила залучення цього кредиту на термін до 13 років у квітні цього року, уповноваживши мера міста Віталія Кличка підписати договір гарантії з ЄБРР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас