Українці можуть отримати гарантію на товар через інтернет — набрав чинності закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці можуть отримати гарантію на товар через інтернет — набрав чинності закон

Світ
425
В Україні в неділю, 25 липня, набрав чинності закон «Про внесення змін до Закону України „Про захист прав споживачів“ щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді».
Відповідний закон напередодні оприлюднено в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».
Так, відповідно до закону, підприємство зможе надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари, зокрема до паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товару, в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника. У разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті виробника в установленому ним порядку.
Водночас на прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника та оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюється продавцем при продажу такого товару. Також на вимогу споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари в паперовому вигляді.
Очікується, що відповідні оновлення в законодавстві допоможуть українським споживачам уникнути зберігання експлуатаційних документів в паперовому вигляді або ймовірності їх втратити. Крім того, недобросовісні суб’єкти господарювання не зможуть надавати споживачам підроблені експлуатаційні документи в паперовому вигляді
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас